Malala til Oslo 14. juni

Oslo (NTB): Pakistanske Malala Yousafzai kommer til Oslo 14. juni. Hun skal blant annet møte statsminister Erna Solberg (H) og delta på et brobyggingsarrangement mellom Norge og Pakistan.

Saken oppdateres.

16 år gamle Malala ble verdenskjent etter at hun overlevde et angrep fra Taliban i 2012. Hun har markert seg sterkt i kampen for barns rett til utdannelse.

Malala er invitert til Oslo av 14. august-komiteen, komiteen som blant annet arrangerer markering av Pakistans nasjonaldag her i landet, skriver Aftenposten.

Hun skal blant annet delta på et brobyggingsarrangement mellom Norge og Pakistan på Grand Hotel. I tillegg skal hun besøke Norges Røde Kors og treffe ungdom som er tilknyttet organisasjonen. Et møte med statsminister Erna Solberg, stortingspresident Olemic Thommessen (H) og utenriksminister Børge Brende (H) står også på programmet.

– Malalas besøk vil blant annet bidra til å sette jenters rett til utdanning i Pakistan på dagsordenen. Malalas kamp på vegne av verdens kvinner og jenter er en inspirasjon, sier 14. august-komiteens leder, Aamir Sheikh, som er svært glad for at Malala kommer til Norge etter komiteens invitasjon. (©NTB)

På forsiden nå