Politiforbundet vil ha bevæpnet politi nå

Lederen av Politiets Fellesforbund mener at et økt trusselnivå i Norge er et godt argument for generell bevæpning av politiet. Regjeringen har ikke konkludert i saken.

Saken oppdateres.

Da terrortrusselen ført til økt beredskap i Norge i forrige uke, var et av politiets trekk å ha mer synlig og væpnet politi i gatene, på flyplassene og ved grensene.

Nå mener Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, at våpnene burde forbli på hofta, selv om trusselen er avblåst, skriver Klassekampen.

– Jeg skal ikke bruke terrortrusselen som et hovedargument for at norsk politi bør ha generell bevæpning. Men økt trusselnivå i framtida er ett av flere argumenter for generell bevæpning, sier Bolstad.

Han peker på at Oslo politidistrikt opplevde at kriminaliteten i hovedstaden stupte helga etter at mer væpnet politi ble sendt ut i gatene.

Politiets Fellesforbund gikk på sitt landsmøte i 2012 inn for en generell bevæpning av politiet.

Selv om regjeringen Solberg i sin politiske plattform skriver at de er «åpne for generell bevæpning i de politidistrikter der politiet selv mener det er den beste løsningen», avviser statssekretær i Justisdepartementet, Hans J. Røsjorde (Frp), at terrortrusselen har gitt argumenter for mer væpnet politi.

Ulf Leirstein, som sitter i justiskomiteen for Frp, sier på sin side at han forventer en avklaring av spørsmålet fra regjeringen i løpet av høsten.

På forsiden nå