47 år gamle Havnå, som forklarte seg i retten i dag, innrømmer at han hjalp til med å skaffe utstyr før dødsranet i Stavanger 5. april i fjor.

Han har dessuten forklart at han befant seg i Sørmarka utenfor Stavanger under ranet, der ranerne skiftet fluktbiler. 47-åringen hevder derimot at han ikke skjønte at det var snakk om væpnet ran.

Etter at rettsdagen - med flere timers avhør av Havnå - var over, sa statsadvokat Dommersnes at han ikke stoler helt på Havnå.

- Det er vanskelig å si om forklaringen han kom med i dag, er den rette, sier Dommersnes, som mener at Erling M. Havnå snakket seg mer inn i saken i forhold til det han tidligere har forklart.

- Havnå snakket nok seg selv mer inn i saken, ja. Men han snakket jo knapt om andre enn seg selv og Toska, og sistnevnte har jo tilstått, sier statsadvokaten.

Dommersnes synes ikke det er lett å vurdere om Havnås oppgave på ransdagen virkelig var begrenset til å passe på biler i Sørmarka, der ranerne satte fyr på de opprinnelige ransbilene etter å ha flyktet fra Domkirkeplassen i Stavanger.

- Jeg synes det er vanskelig å si om Havnå var i Sørmarka, eller om han også var andre steder.

- Hvorfor trakk du frem Havnås ulike forklaringer fra tidligere?

- Fra påtalemyndighetens ståsted har jo dette utvilsomt en viss betydning for troverdigheten hans, sier Arild Dommersnes, som ikke synes Havnå bidro til å belyse hendelsene på selve ransdagen bedre.