Politiet vil se om det er grunnlag for å reise straffesak mot personer som har gitt falske alibier til tiltalte i NOKAS-saken, opplyser politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt.

En av dem som risikerer å bli tiltalt for falsk forklaring i retten, er ransdømte Sven-Eirik Utsi, som i Stavanger tingrett for knapt ett år siden ga alibi til Kjell Alrich Schumann. I retten hevdet Utsi at han var sammen med Schumann i en leilighet på Frogner i Oslo da NOKAS-ranet fant sted.

Etter at Schumann mandag innrømmet å ha deltatt i ranet, framstår Utsis vitnemål i NOKAS-retten som løgn.

– Og for å si det enkelt, det er straffbart å lyve i retten, sier Andersen til NTB.

Politiet har ikke bestemt når det kan bli aktuelt å reise sak mot dem som i retten har gitt alibier til NOKAS-tiltalte.

Ifølge VG er det tre andre som i NOKAS-rettssaken har gitt alibier til tiltalte som i etterkant har innrømmet å ha deltatt i ranet. En 29-åring har gitt alibi til Ridvan Halimi. En 26-årig kamerat av Lars-Erik Andersen sa i sitt vitneprov i Stavanger tingrett at Andersen overnattet hos ham kvelden før ranet.

En annen kamerat av Andersen har forklart at han fulgte Andersen til 26-åringens leilighet dagen før ranet etter ei rustung helg.

Schumanns innrømmelse mandag kan skape problemer for Utsi som i tingretten for ett år siden ga Schumann alibi for ranstidspunktet. Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD