Ridvan Halimi og Metkel N. Betew måtte forlate salen før vitnet satte seg i vitneboksen. Vitnet har i sin forklaring navngitt flere av de tiltalte, og hevder at Betew har sagt at de har deltatt under ranet.

Ifølge vitnet er trusslene mot han betydlige, og aktor var redd for at 56-åringen ikke ville tørre å gi en uforbeholden forklaring dersom de to tiltalte var til stede i salen. Vitnet bor nå på hemmelig adresse og er under politiets vitenbeskyttelses-program.

Den siste tiden har 56-åringen fått alvorlige trussler fra det kriminelle miljøet. Ved ett av disse møtene skal vitnet ha hatt på seg båndopptager. I denne samtalen truet vedkommende med å skyte 56-åringen dersom han ikke trakk forklaringen sin. Disse lydopptakene skal være fremlagt for politiet i Oslo, og sorenskirver Helge Bjørnestad og aktor Arild Dommersnes vil trolig få dette materialet fremlagt også for tingretten i Stavanger.

Også tenårings-datteren til 56-åringen skal ha fått trusler om knivstikking dersom faren reiste til Stavanger og opprettholdt forklaringen sin for retten.

- De vet hvilke knapper de skal trykke på. De hadde sagt til henne at de vet hvor glad jeg er i henne siden hun er det eneste jeg har igjen, sa vitnet og måtte ta en pause for å samle seg igjen.

For fem år siden døde 56-åringens sønn i en motorsykkelulykke. Sønnen var en god venn av Betew.

I dag lever familien til 56-åringen på hemmelig adresse med tett oppgølging av to politbetjenter.

- Jeg har vært på nippet til å trekke forklaringen min, og heller tatt en dom for falsk forklaring, bare for at datteren min skulle få fortsette livet sitt. Men noen ganger må man ta et valg i livet, uansett hvor upopulære de er, sa 56-åringen.