- Kjell Schumann er en reflektert mann – han kommer jeg ikke til å få problemer med, sa Havnå i Gulating lagmannsrett i dag.

Samtidig uttrykker Havnå bekymring for hvordan livet i fengselet kan bli etter at han har navngitt Schumann som politimannen Arne Sigve Klunglands drapsmann.

Upopulært i fengsel

- Det er nå engang slik at det er lite populært å være en person som snakker om andre personer. Han skal være i fengsel i mange år framover. Det er også slik at ikke alle dem som har vært med på Nokas-ranet sitter på tiltalebenken, og det kan også by på problemer, sier Havnås forsvarer, advokat John Chr. Elden.

Den tidligere kickbokseren uttalte at han har følt det som en lettelse å få forklare seg slik han oppfattet situasjonen fra april i 2004. Han betegnet mesteparten av de politiforklaringer han oppga før behandlingen i tingretten som uttalelser fra en syk mann.

Havnå begrunnet valget med å fortelle om Schumanns rolle som et utslag av sympati med Lars-Erik Andersen som allerede hadde navngitt 40-åringen fra Finnskogen.

Møtte Toska

- Erling Havnå har sett hva som er skjedd. Han har ikke observert hvem den personen er som sto nede ved containeren. Han er ikke usikker på det han har forklart seg om, men vil heller ikke gi uttrykk for mer enn hva han faktisk har sett, sier advokat John Chr. Elden, som forsvarer 48-åringen.

Havnå forklarte at det først var da han møtte David Toska i Oslo, vel en måned etter ranet, at han ble helt sikker på at det Schumann som hadde avfyrt skuddene mot politimannen. Toskas advokat, Øystein Storrvik, ville i dag ikke kommentere at Havnå legger deler av identifiseringen av Schumann over på David Toska.

Erling Havnå i Gulating lagmannsrett mandag formiddag. Foto: SCANPIX