Istedenfor lokale nyheter klokken åtte lørdag, fikk lyttere av NRKs lokalsending høre en oppgitt nyhetsoppleser som sa opp.

«Dette er først og fremst en melding til Hans Tore Bjerkaas, den øverste sjefen min, en fyr som jeg opplever som kul. Jeg stoler på ham og jeg opplever ham som en mann med integritet. Hans Tore, du må hjelpe, dine ansatte har det ikke bra, i hvert fall ikke her i Østlandssendingen», fortalte nyhetsoppleseren før hun sa opp og avsluttet nyhetssendingen.

Nyhetsoppleseren publiserte samtidig et lengre innlegg på NRKs nettsider der hun forklarte nærmere om arbeidsforholdene og om hvorfor hun sa opp. Først og fremst kritiserer hun ledelsens behandling av mediebedriftens tilkallingsvikarer, som ikke får delta i den årlige medarbeiderundersøkelsen.

«Jeg kunne skrevet side opp og side ned om hersketeknikker, detaljstyring fra vaktsjef og ordre fra nyhetssjef, rigide og antikvariske systemer, og en totalt fraværende vilje til å diskutere andre, mer ressursvennlige måter å jobbe på», skriver hun i innlegget.

Innlegget lå ute på NRKs nettsider i noen få minutter før det ble fjernet.

En nyhetsoppleser i NRK sa lørdag opp jobben direkte på Østlandssendingen. Foto: SCANPIX