Et 15-20 meter bredt jordras har ført til at fylkesvei 160 vest for Ørtugen mellom Ulvilla og Vera nå er stengt. Dermed er hele fjellbygda Vera isolert, i og med at det ikke er noen alternative omkjøringer.

- Det er ca. 100 personer som blir isolert på grunn av raset og det blir Verdal kommune som tar ansvaret for dem, melder politiet i Nord-Trøndelag på Twitter.

Raset har gått på fylkesvei 160 nord for Volden. Ifølge operasjonsleder Bård Krogstad er halve veien rast ut, og autovernet bare henger og slenger.

Politiet fikk melding om raset ved 16.30-tiden.

Geolog

Ved 18-tiden melder Adressa.no's reporter at det fortsatt raser på stedet.

- Raskanten beveger seg fortsatt. Det er mørkt, men vi hører at det plasker og renner hele tiden. I tillegg knaker det i metallet fra autovernet som delvis henger i lufta, sier Leif Arne Holme.

Statens vegvesen melder nå at veien vil bli stengt til i morgen, tirsdag. En geolog vil da komme for å sjekke rasområdet.

Ferdselsforbud

Avdelingsleder for teknisk drift i Verdal kommune, Harry Hallan, var mandag ettermiddag i rasområdet.

- Det var veldig ustabilt i området. Politiet hadde stengt veien for trafikk, men lot folk få gå forbi. Men da jeg så hvordan det så ut, bad jeg politiet stenge for all trafikk. Her var det for farlig å bevege seg, sier Hallan til Adressa.no.

- Det så ut som veibanen bare hang i tælen. Når det tiner mer, så er det fare for at hele veibanen vil rase ned, sier Hallan.

Han frykter derfor at veien vil bli stengt i flere dager fremover.

Der raset har gått er det en liten bekk som kan ha vært medvirkende årsak til raset.

Veien er stengt Foto: LEIF ARNE HOLME
Raset har gått øst for Verdal. Foto: GOOGLE MAPS
Massene under asfalten på veien har rast vekk. Foto: LEIF ARNE HOLME