Natt til lille julaften ble et 26-årig Nokas-vitne beskutt i Oslo. I dag startet forhandlingene på Forus opp igjen etter jul og Metkel Betews forsvarer, Marius Dietrichson, hadde som ventet kalt inn dette vitnet på nytt.

Hadde du sett han som skøt deg før? spurte Metkel Betews forsvarer, Marius Dietrichson.

- Jeg har aldri sett han før, og jeg forstår ikke hvorfor han skulle drepe meg.

- Hvorfor tror du at du er forsøkt tatt livet av på åpen gate?

- Jeg har jo stått frem med de truslene jeg hadde fått.

Vitnebeskyttelse26-åringen som ble beskutt i Oslo lille julaften, hadde uken før hevdet i retten at et annet Nokas-vitne, en 56 år gammel pølsemaker, hadde truet han vi sms.

56-åringen selv har hevdet at 26-åringen har formidlet trusler mot han og datteren fra Metkel Betew. Pølsemakeren lever nå i vitnebeksyttelse sammen med datteren.

- At han (pølsemakeren) skulle prøve å ta livet av meg hadde jeg aldri tenkt.

Ifølge 26-åringen møtte han natt til lille julaften datteren til pølsemakeren utenfor en kebabkiosk i Torggata i Oslo sentrum.

Da datteren passerte 26-åringen skal hun ha sagt «Jeg hørte du har vitna. Dette skal du få angre på, nå har du driti skikkelig deg ut».

- Tok ladegrepHun skal så ha satt seg inn i en bil på andre siden av gaten. 26-åringen står da og prater med to venner.

- Så går det bare et minutt før en bildør åpner seg, og jeg ser en pistol som sikter mot meg fra døra i baksetet. Jeg tenkte at det var en vannpistol eller et eller annet. Jeg trodde jo ikke at det var en ekte pistol, at han skulle prøve å drepe meg, Han tar ladegrep mens han smiler og ser meg dønn rett i øya. Så avfyrer han to skudd, forklarte 26-åringen via telefon for retten i dag.

Totalt ble det avfyrt tre skudd men ingen kom til skade. Datteren som satt i baksetet av bilen sammen med mannen som skøt, meldte seg påfølgende kveld for politiet. Mannen som avfyrte skuddene er nå pågrepet og siktet for drapsforsøk.