- Et sivilt innleid helikopter fra firmaet Pegasus helicopter styrtet fra lav høyde rett etter avgang i Hjerkinn skytefelt på Dovre. Det var fem personer om bord. Ingen er omkommet, og samtlige er tatt hånd om av medisinsk personell, skriver Forsvarsbygg i en pressemelding.

- I forbindelse med rutinemessig rekognosering av skytefeltet som en del av ryddingen og tilbakeføringen av det tidligere militære skytefeltet, gikk helikopteret ned rett etter avgang i dag formiddag klokken 12, skriver de videre.

- Vi fikk melding om ulykken like etter klokka 12 fra et vitne som sto i nærheten og så at helikopteret styrtet, opplyser operasjonsleder Hallgeir Haugen ved Gudbrandsdal politidistrikt til adressa.no.

60-åring moderat skadd

Årsaken til ulykken i Dovre kommune i Oppland er ikke kjent. Området sikres av politiet og alle relevante myndigheter er varslet, deriblant Arbeidstilsynet. De involverte varslet selv sine pårørende.

- Vitner på stedet blir nå avhørt og vanlige etterforskningsutiner blir fulgt. Havarikommisjonen skal undersøke ulykkesstedet, sier Haugen.

- Den ene piloten ble fraktet til St. Olavs Hospital for videre undersøkelser. Flyet var på vei opp fra Forsvarets garasjeanlegg da ulykken skjedde, sier Anders Torvik ved Lesja Dovre lensmannskontor.

En mann på 60 år har fått moderate skader. Tilstanden er stabil, melder St. Olavs Hospital klokka 15.00.

Massiv drivstofflekkasje

Et vitne varslet politiet etter at vedkommende så helikopteret styrte. Tre menn, en kvinne og en gutt var om bord i helikopteret. De kom seg ut av helikopteret på egen hånd. Haugen bekrefter at en av de involverte er en elleve år gammel gutt.

Flyet skal ha flydd noen hundre meter i lufta før det styrtet. Politiet har sperret av et stort område, og det er massiv drivstofflekkasje fra helikopteret, ifølge adressa.no sin reporter på stedet.

Helikopteret tappes nå for drivstoff, og området vil bli avsperret til havarikommisjonen ankommer stedet, trolig på onsdag, melder adressa.nos reporter på stedet.

Helikopteret som var med i ulykken er et AS350-B3e. Kontorsjef Gro Axelsen i Pegasus Helicopter bekrefter at det er firmaets helikopter. Ifølge firmaets Facebook-side er dette helikopteret så nytt at det kom til Norge fra Frankrike i midten av mai. På siden står det at helikopteret vil bli benyttet på Forsvarets anleggsområde ved Hjerkinn utover sesongen.

foto
Årsaken til ulykken i Dovre kommune i Oppland er ikke kjent. Foto: tommy fossum
foto
En mann på 60 år har fått moderate skader. Tilstanden er stabil, melder St. Olavs Hospital klokka 15.00. Foto: tommy fossum
foto
Et vitne så helikopteret styrte og varslet dermed politiet. Foto: Viktor Viset Hansen