President Maia Sandu og gjestene ble blant annet servert andebryst, kamskjell og melkesjokolade under middagen i festsalen på slottet mandag kveld.

Blant gjestene var statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), Høyre-leder Erna Solberg, Frp-leder Sylvi Listhaug og stortingspresident Masud Gharahkhani. I tillegg var kronprinsparet til stede.

Det er første gang Norge har mottatt en moldovsk president, og statsbesøket markerer ifølge Kongehuset at båndene mellom landene har styrket seg de siste årene.

Russlands krig mot Ukraina har fått store konsekvenser for landet. Myndighetene har måttet håndtere en krise for økonomien, energiforsyningen og den nasjonale sikkerheten, i tillegg til at Moldova har tatt imot svært mange flyktninger fra nabolandet.

Besøket ble innledet mandag formiddag med en høytidelig seremoni på Slottsplassen for å ønske presidenten velkommen. Tidligere på dagen ble Sandu tatt med på kransnedlegging på Akershus festning og et møte med Stortingets utenriks- og forsvarskomité.

Tirsdag skal hun blant annet besøke Støre i statsministerboligen og holde et foredrag på Universitetet i Oslo.