Mannen ble frifunnet i tingretten, men dømt i lagmannsretten for seksuelt krenkende atferd mot en student på Politihøgskolen.

Hendelsen fant sted under en sanitetsøvelse. Politimannen skulle demonstrere for elevene på Politihøgskolen i Stavern hvordan man leter etter blod og skader på andre.

Han la hånden på innsiden av låret til en kvinnelig student og sa «her var det klamt». Etterpå spurte han om hun følte seg voldtatt. Da hun svarte nei, sa han «da gjorde jeg ikke jobben min godt nok», står det i pressemeldingen fra Høyesterett.

– Det kreves ikke at utsagnet er seksuelt motivert, eller at den som utsagnet er rettet mot, selv oppfatter det som seksuelt krenkende. Det er nok at utsagnet har en seksuell tilknytning. Det skal imidlertid være et visst rom for uheldig og klønete opptreden før atferden rammes av straffeloven, skriver Høyesterett i sin begrunnelse.

Høyesterett kom til at de siste utsagnene om voldtekt, og at han da ikke hadde gjort jobben godt nok, brakte instruktørens atferd over terskelen for det straffbare.