Ifølge Halimi raserte politiet hele lokalet.

Det var i forbindelse med utspørringen fra Halimins forsvarer, advokat Trygve Staff, at Halimi fortalte om det han betraktet som en meget hardthendt behandling av lokalene han hadde spilleklubb i ved Sinsen/Trondhjemsveien i Oslo.

La oss i gulvet- Vi fikk en rassia mens spilleklubben var full av gjester og ansatte. En spesialstyrke på hundre mann fra politiet stormet lokalet. De la oss i gulvet og fraktet oss til arresten. Etter at vi ble sluppet løs måtte jeg tilbake til lokalet. Vi hadde penger der og ville redde automatene. Men det var for sent. Alt var knust. Politiet hadde, tror jeg brukt motorsag eller øks eller noe. Alt var knust. Spillebord, spilleautomater og kjøkkeninnredning og stablet midt i lokalet, fortalte Halimi om det som skjedde i spilleklubben.

Politiet slo også til mot en annen spilleklubb Halimi disponerte, men da skjedde med langt større forsiktighet.

Taus om eget alibi

I dag ble Halimi igjen oppfordret til å oppgi navnet på et mulig alibi. Igjen satte han seg på bakbena.

26-åringen nekter for at han var med på dødsranet i Stavanger mandag 5. april i fjor. Han sier at hans rolle var begrenset til å hjelpe David Toska med biler og utstyr før ranet.

Halimi hevder at han var hjemme hos en kamerat, som bor i Stovner-området, fra ettermiddagen søndag 4. april, og at han overnattet der. Om morgenen ransdagen så kameratene nyhetene om dramatikken i Stavanger på TV, ifølge Halimi.

- Vi satt klistret foran skjermen, sa Halimi i Stavanger tingrett i går.

26-åringen ville imidlertid ikke oppgi navnet på kameraten, som han skal ha drevet omfattende biltyveri-virksomhet sammen med. Heller ikke press fra sorenskriver Helge Bjørnestad hjalp; tiltalte sto på sitt.

I formiddag var det aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen, som oppfordret Halimi til å oppgi navnet på kameraten, som ifølge Halimi selv skal kunne gi ham alibi.

- Du vil fortsatt ikke oppgi navnet, spurte Carlsen, hvorpå Halimi svarte kontant:

- Det hadde vært bra for min egen sak, men jeg velger å avstå.

Forklarer seg. Ranstiltalte Ridvan Halimi (t.v.) og hans forsvarer Trygve Staff avbildet i retten ved en tidligere anledning. Foto: SCANPIX