På en pressekonferanse onsdag formiddag sa stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet at trusselen er det de kaller uspesifisert, men rettet mot Stortinget.

– Vi kan ta ned trusselen slik den fremstår nå. Det vi har gjort er nok kanskje i overkant av det saken skulle tilsi, men vi tar ingen sjanser, sa Fredriksen.

Det er fortsatt væpnet vakthold rundt Stortinget, og politiet følger nå opp en rekke taktiske og tekniske spor i jakten på mannen som skal ha kommet med trusselen.

– Vi leter etter navngitte personer, men holder alle muligheter åpne. Aksjonene vi har gjort på Lambertseter var for å sjekke personer ut av saken. De vi har i kikkerten til nå, er norske statsborgere, og vi undersøker også ulike miljøer, fortalte Fredriksen.

På en buss ble det natt til onsdag fremsatt det som omtales som uspesifikke trusler om å sprenge Stortinget av en mann som framsto ruset eller syk.

– Noen personer er sjekket ut av saken, og noen er fortsatt veldig aktuelle. Vårt håp er at vi om kort tid skal kunne komme ut mer info, sa Fredriksen.

Visepolitimester Roger Andresen sier at Oslo-politiet samarbeider tett med PST i saken, men at straksetterforskningen har blitt gjort lokalt.

– Det er ikke avgjort hvem som skal håndtere saken videre, men foreløpig er den Oslo-politiets ansvar, sa han.