Økokrim mener bedrageritiltalte Christer Tromsdal må dømmes til seks års fengsel, mens to andre tiltalte må dømmes til henholdsvis fem og fire og et halvt års fengsel.

Tromsdal erkjente straffskyld for medvirkning til grove bedragerier mot både banker og privatpersoner da rettssaken startet i Oslo tingrett i begynnelsen av januar.

– Det er viktig for meg å få at fram at jeg har vært litt naiv. Jeg har hjulpet venner og bekjente. Når de ikke gjorde opp for seg, ble jeg stående med ansvaret, sa Tromsdal til NTB i januar.

Fredag la førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim ned påstand om at Tromsdal må dømmes til seks års fengsel, hvorav 15 måneder gjøres betinget, skriver Dagens Næringsliv. Kavlie ba også om inndragning av 9,4 millioner kroner og at finansakrobaten må betale 18,7 millioner kroner i erstatning.

Kavlie ba om fem års fengsel for en tidligere eiendomskonsulent og fire og et halvt års fengsel for en tidligere kunsthandler. Begge nekter straffskyld for bedrageriene. Kavlie la også ned påstand om inndragning og erstatning av betydelige millionbeløp for begge de to.