Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

- Jeg har blitt møtt med omsorg – av kolleger og venner. Alle er bekymret. De lurer på om jeg er gal, sier NRK-reporteren til adressa.no

på direkten

Det var i nyhetssendingen på Østlandssendingen, P1 klokken 08.00 at NRK-reporteren avsluttet med følgende uttalelse:

«Dette er først og fremst en melding til Hans Tore Bjerkaas, den øverste sjefen min, en fyr som jeg opplever som kul. Jeg stoler på ham og jeg opplever ham som en mann med integritet. Hans Tore, du må hjelpe, dine ansatte har det ikke bra, i hvert fall ikke her i Østlandssendingen», fortalte Pia Beathe Pedersen før hun sa:

«Dette ble altså ingen nyhetssending fra Oslo og Akershus, men jeg kan melde om at det ikke har skjedd noe veldig viktig. Jeg sier nå opp og går min vei. takk for meg » .

Publiserte brev

Nyhetsoppleseren publiserte samtidig et lengre skriv på NRKs nettsider der hun forklarte nærmere om arbeidsforholdene og om hvorfor hun sa opp. Innlegget lå ute på nettsidene til NRK i noen få minutter før det ble fjernet.

I skrivet står det blant annet at:

«Jeg kunne skrevet en bok om min tid der. Om redaksjonsmøter hvor jeg har brent inne med ideer til saker i redsel for å bli overkjørt eller latterliggjort».

Har planer

43-åringen har jobbet som tilkallingsvikar i NRK Østlandssendingen i fjor vår.

– Min første tanke var å skrive kronikk i Aftenposten om hva jeg opplevde i NRK. Men jeg fant til slutt ut at om jeg skulle gjøre det ordentlig og tydelig, burde jeg publisere det i kanalen jeg kritiserer, sier den avgåtte reporteren til adressa.no.

- Hva vil du gjøre nå?

- Jeg har noen ideer, men vil foreløpig ikke røpe disse, sier forhenværende NRK-reporter Pia Beathe Pedersen.

Foto: SCANPIX / PRIVAT
Foto: SCANPIX / PRIVAT