Flyplassen ble evakuert da bombetrusselen kom ved 10.30-tiden.

Like før klokken 19 kom meldingen om at situasjonen på stedet var avklart, og at en gjenstand som politiet mistenker kan inneholde sprengstoff, ble fjernet fra flyplassen.

En kjemisk prøve skal avklare om det dreier seg om sprengstoff, og i så fall hvilken type det er.

– Vi har undersøkt flyplassen og er nå ferdig med arbeidet. Vi kan opplyse alle reisende som venter på å komme til og fra Billund Lufthavn, at de igjen kan få adgang, sa politiets talsperson Michael Weiss lørdag kveld.

En person er pågrepet i saken og blir avhørt.

Trussel

Weiss fortalte tidligere at bombetrusselen ble framsatt på flyplassen og ikke over telefon.

– Det er noen omstendigheter som vi av etterforskningsmessige årsaker ikke kan komme inn på, som gjør at vi er nødt til å ta dette alvorlig, sa han tidligere på dagen.

– På bakgrunn av trusselen og de omstendighetene den ble fremmet under, valgte vi å stenge flyplassen og evakuere alle som var der, fortsatte han.

Billund ligger sør på Jylland, og flyplassen her er den nest største i Danmark. Fornøyelsesparken Legoland ligger rett i nærheten.

Varetekt

Det danske forsvarets sprengstoffeksperter jobbet på flyplassen sammen med politiet, og bombehunder ble også kalt ut.

Den mistenkte mannen ble pågrepet i området der trusselen ble fremsatt. Danske medier meldte tidligere på dagen at en person ble ført bort i håndjern.

Mannen, som er i 30-årene, skal fremstilles for varetekt søndag.

– Vi skal undersøke om dette er alvor, eller noe som er sagt som en morsomhet, sier Weiss.

Flere steder

Senere lørdag kveld var politiet til stede også på flere andre områder i Billund.

– Vi har fortsatt patruljer og etterforskere til stede i Billund, på bakgrunn av bombetrusselen som Billund lufthavn mottok tidligere i dag. Etterforskningen kommer til å fortsette en stund til, het det i en oppdatering fra Sydøstjyllands politidistrikt sent lørdag kveld.

Politiets vaktsjef Jeppe Thranum sier til dansk TV 2 at feriehusene ved badelandet Lalandia er blant stedene politiet har undersøkt, både tidligere lørdag, og på nytt lørdag kveld. Politiet har også gjort undersøkelser i byen Hejnsvig utenfor Billund.

Thranum legger til at det ikke har kommet konkrete trusler mot feriehusene i Lalandia og Hejnsvig.

Minibank sprengt

Natt til lørdag ble det sprengt en minibank ved inngangen til Legoland, som ligger like ved flyplassen. Politiet undersøker om det er en sammenheng mellom denne hendelsen og bombetrusselen.

Weiss kaller dette «tankevekkende».

– Vi sjekker selvfølgelig om det kan være en sammenheng, sier han.