Onsdag ble det kjent at Huitfeldt kan ha vært inhabil i saker på grunn av ektemannens aksjekjøp. Ektemannen har kjøpt og solgt aksjer, inkludert aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen, mens Huitfeldt har vært utenriksminister.

– Slik saken er opplyst i mediene, omhandler informasjonen spørsmål om feil knyttet til utenriksministerens habilitet i saker som det ikke er grunn for Økokrim å kommentere, skriver assisterende sjef Økokrim, Inge Svae-Grotli i en pressemelding

– Det er så langt ikke fremkommet opplysninger som gir Økokrim grunnlag for å vurdere spørsmål knyttet til innsidehandel, skriver Inge Svae-Grotli videre.

Kort tid før Svae-Grotlis uttalelse meldte Økokrim-sjef Pål Lønseth seg inhabil dersom påtalemyndigheten skal vurdere om det skal åpnes etterforskning mot Huitfeldt.

– Selv om jeg som Sjef Økokrim er inhabil, har Riksadvokaten likevel vurdert saken slik at Økokrim under ledelse av assisterende sjef Økokrim Inge Svae-Grotli kan gjøre de nødvendige vurderinger i saken, slik straffeprosesslovens paragraf 60 annet ledd åpner for, skrev Lønseth i en pressemelding.