Pettersen har tidligere påpekt at han ikke kan ha vært noen av ranerne på Domkirkeplassen, fordi han var så stor og tung.

- På denne tiden trente jeg mye, og hadde vel en kroppsvekt på 125 kilo, har Pettersen forklart.

Da den 26 år gamle kameraten forklarte seg, var dommer Helge Bjørnestad interessert i å finne ut hvordan Pettersens kroppsbygning var.

Bjørnestad: - Fremstod han som en svær, tjukk slappfisk, eller en veltrent ung mann, eller noe midt i mellom?

26-åringen: - Det var vel noe midt i mellom. Han veide vel kanskje 105-110 kilo. Denne våren satte han virkelig i gang med trening. Folk vil jo gjerne komme i form til sommeren.

- Brukte han mye anabole steroider?

- Det var et normalt forbruk, eller kanskje litt over normalt. Han begynte å bli mer markert i kroppen. Han var i alle fall ikke overvektig, det har han aldri vært.

26-åringen sier han hentet Dan Pettersen i Stavanger noen timer etter ranet. Påtalemyndigheten mener Pettersen var en av dem som deltok i aksjonen mot Nokas.

Bjørnestad: - Merket du noe uvanlig på ham?

26-åringen: - Nei. Men jeg reagerte på at jeg skulle hente ham i sentrum og ikke ved huset. Han sa det var folk hjemme hos ham, men ba meg om ikke å spørre mer. Jeg tenkte at hadde noen damer hjemme, og at han stakk for å få dem til å gå.

- Så det er måten å gjøre det på?

- Ja, Dan er vel litt kjent for det der.

- På dette tidspunktet hadde Pettersen lagt sammen to og to for lengst. Han hadde truffet en mann med kulehull i låret hjemme hos seg selv. Gav han uttrykk for dette?

- Nei.

- Er han flink til å skjule ting?

- Ja.

- Har du eksempler på det?

- Han har vel alltid hatt damer på si mens han har hatt kjæreste.

26-åringen sier han ikke koplet våpnene hjemme hos Pettersen med Nokas-ranet.

- Tanken slo meg ikke.