I Gulating lagmannsrett torsdag kom Nokas-tiltalte Lars-Erik Andersen med heftige utfall mot Schumann som han blant annet karakteriserte som en paranoid drittsekk.

Men Furuholmen er ikke bare negativ til Andersens beskrivelser av Schumann:

- Han har menneskeliggjort ham, og han har også gitt opplysninger som jeg mener kan være til Schumanns gunst. Det har ikke vært et ubetinget negativt bilde i forhold til det som har vært skapt tidligere, sa Furuholmen etter at Andersen hadde avsluttet sin forklaring i Gulating lagmannsrett i ettermiddag.

Hatsk

I dag var tonen til tider hatsk fra Lars-Erik Andersens side, da han gang på gang nektet å svare på spørsmål fra Schumanns forsvarer i ankesaken etter Nokas-ranet.

Andersen brukte harde karakteristikker som «rottekjeft» og «mafiakontor» da han ble krysseksaminert av Furuholmen i Gulating lagmannsrett. Selv om Andersen gjorde det klart at han ikke ville svare på spørsmål fra Furuholmen, fortsatte forsvareren ufortrødent å stille sine spørsmål. Til å begynne med svarte tiltalte «det ønsker jeg ikke å svare på», men etter hvert svarte han likevel.

Etter at Furuholmen var ferdig med sin krysseksaminasjon var han hoderystende oppgitt over beskyldningene fra Andersen.

- Jeg noterte ikke alt han sa, men det er jo ingen tvil om at han gir uttalelser som er ubalanserte, noe mer er det ikke å si om det. Slik jeg oppfatter dette, er utfallene en bevisst strategi med å gå i angrep og fokusere på andre enn seg selv, sier Furuholmen.

Mønster

Advokaten sier at dette er et gjennomført mønster han kjenner igjen fra tidligere i saken.

Blant beskyldningene Andersen rettet mot Advokatfirmaet Furuholmen var at en annen advokat skal ha gitt en innsatt på Ila fengsel negative opplysninger om Lars-Erik Andersen, opplysninger som ble spredt i fengselet. Han sa også at firmaet skal ha hjulpet kriminelle på rømmen fra politiet med penger.

- Dette bare tøv, det reneste oppspinn. Det er slik han er. Jeg er vel den fjerde eller femte advokaten han går i strupen på, så dette er bare taktikk fra Andersens side, sier Furuholmen.

Kjell Alrich Schumanns forsvarer Morten Furuholmen (t.h.) var ikke bare negativt til omtalen Lars-Erik Andersen ga av sin medtiltalte. Foto: SCANPIX