Drammen: – Pokémon-jakt i bil i sentrum ble en dyr fornøyelse. Med politiet på hjul ble Pokémon fanget i enveiskjørt gate. Bot på 4.200 kroner utstedt, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

– Sånn går det når det går over alle støvleskaft. Da må politiet gripe inn, utdyper operasjonsleder Trond Egil Groth ved Drammen politistasjon til Drammens Tidende.

Politiet like bak

Han forteller at det var et par i bilen som var dypt engasjert i det superpopulære mobilspillet, og at kvinnen ba mannen kjøre inn til siden ved St. Olavs gate fordi hun hadde oppdaget en Pokémon.

– Gaten de svingte inn var enveiskjørt, og politiet var rett bak bilen, sier Groth.

Det er ikke kjent om paret lyktes med å fange Pokémonen de jaktet på og dermed sanke poengene de var ute etter. Fangsten ble uansett en frisk bot.

Lørdag kveld måtte politiet stanse to tenåringsgutter på jakt etter en Pokémon-figur på utsiden av et sykehjem i Mo i Rana.

Lommemonstre

Smarttelefonspillet Pokémon GO ble introdusert i Norge lørdag formiddag. Spillet ble først lansert i USA og Australia, men mange nordmenn hadde gjort tekniske omveier for å sikre seg spillet før lanseringen i Norge. Spillet går ut på at såkalte Pokémon-trenere går rundt og fanger lommemonstre med smarttelefonen. Figurene er kun synlige for dem med smarttelefoner.

Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær. I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne.