Ifølge Teknisk Ukeblad er det klart etter et møte i Joint Expeditionary Force (JEF). I tillegg varsler USA at de er klare til å bistå på kort varsel.

Ifølge et referat ble det under møtet diskutert ulike tiltak, blant annet økt maritim tilstedeværelse.

– I ei tid med økt bekymring for alle likesinnede partnernasjoner er det viktig at vi handler med hurtighet, smidighet og kollektiv besluttsomhet for å demonstrere vår felles forpliktelse til gjensidig sikkerhet, sa den britiske forsvarsministeren Ben Wallace etter møtet.

Norge var representert ved statssekretær Bent-Joacim Bentzen (Sp) i Forsvarsdepartementet.

– Forsvaret har økt sin beredskap og tilstedeværelse rundt våre oljeinstallasjoner til havs og på land med styrker i flere domener. Vi er også i løpende dialog med allierte og partnere, sier statssekretær Bent-Joacim Bentzen i en pressemelding.

JEF er en britiskledet multinasjonal styrke, som også har bidrag fra Norge, Danmark, Finland, Estland, Island, Latvia, Litauen, Nederland og Sverige.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa i forrige uke at det ikke er kommet noen spesifikk trussel mot norsk sokkel, men det er på det rene at Norges gass- og oljeinstallasjoner er et utsatt terrormål.

Politiet har satt i verk flere tiltak for å øke beredskapen rundt norske olje- og gassinstallasjoner etter gasslekkasjene i Østersjøen. Det samme har bransjen gjort.