Landslagssjefen i langrenn, Åge Skinstad, har selv blitt påkjørt på rulleski. Nå har sønnen blitt truet etter kommentaren har skrev om rulleskiløpere i trafikken. I e-posten til Petter Skinstad skrev en navngitt person blant annet dette: «Håper jeg møter det på rulleski midt i veien, som du anbefaler i dagens NA.. Da skal vi se hvem som virkelig får vondt og ligger angrende i grøfta..»

- Jeg håper det er skrevet i affekt. Vedkommende som harskrevet denne e-posten til Petter, har ikke fått med seg Petters mening, sierlandslagssjef og far til Petter, Åge Skinstad.

Skinstad understreker at han uttaler seg somlandslagstrener, og ikke som far til Petter.

- De som leser hele kommentaren ser at Petter ikke mener manbør gå midt i veibanen, men midt i kjørefeltet. Det er snakk om å gjøre dettryggere, både for rulleskiløperen og bilisten. Når rulleskiløperen går midt ikjørefeltet vil heller ikke bilisten komme i en situasjon hvor man fristes tilå gjøre en forbikjøring når det kommer bil i mot, mener landslagssjefen.

Les kommentaren på langrenn.com her!

Knytter neven

- Det er en viss forskjell på måtte vente i 20 sekunder, og ikkerekke jobben. Vi opplever en del tilfeller av bilsiter som tuter og knytterneven, men stort sett synes det er veldig mange blide bilister og langrennsfansom hilser og tydelig setter pris på aktiviteten vi driver, sier Skinstad.

Landslagssjefen mener man aldri vil bli helt kvitt ulykkermed rulleski.

- Jeg tro aldri vi kan unngå alle typer uhell. Men jegoppfordrer folk til å ta hensyn til hverandre. De farlige situasjonene er nårbiler prøver å kjøre forbi, selv om det kommer noen i mot. Det samme gjelder omman er på rulleski, eller sykkel. Gjennomsnittsfarten på rulleski er kanskje20-25 km/t,mens en vanlig sykkelmosjonist ligger cirka på 25 km/t, sier Skinstad.

Selv påkjørt

- Hvilket råd har du til nybegynnere på rulleski?

- Uansett alder bør man starte på et lukket område, enparkeringsplass, fabrikkområde eller en rulleskiløype, som på Saupstad. Detfinnes også noen gode gangvei-strekninger. Viktigste er at man da er oppmerksompå trafikk fra sideveier.

Han har selv blitt påkjørt på rulleski i 1989.

- Men det var av en som fyllekjørte i Italia. Det vil jegikke belaste norske bilister med, sier Skinstad.

Dette er e-posten mottok Petter Skinstad mandag kveld etter å ha skrevet kommentaren på langrenn.com om at rulleskiløpere burde gå midt i kjørefeltet. Foto: Skjermdump