Beverfjord overtar etter John Arne Markussen som er inne i sitt siste år som sjefredaktør i avisen, skriver Dagbladet.

Beverfjord startet i Dagbladet som journalist i 2001 og ble utgavesjef for Magasinet i 2005. Deretter hadde hun jobben som nyhetsredaktør fra 2010, fram til hun gikk over til NRK for jobben som reportasjeredaktør i 2013. Siden 2015 har Beverfjord arbeidet som nyhetsdirektør i NRK, før hun nå kommer tilbake til Dagbladet. Før hun begynte i avisen hadde hun også erfaring fra Adresseavisen.

41 år gamle Beverfjord blir avisens andre kvinnelige sjefredaktør siden avisa ble grunnlagt i 1869. Avdøde Anne Aasheim (1962–2016) var sjefredaktør i Dagbladet fra 2006 til 2010.

- Rette person

Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, sier en pressemelding at han gleder seg over å få Beverfjord med på laget:

- Jeg er trygg på at Alexandra er rett person med riktig kompetanse til å lede Dagbladet videre og levere på våre ambisjoner fremover. Alexandra har lang fartstid som medieleder og kommer tilbake til en merkevare hun kjenner godt, sier Sørsdahl i meldingen og fortsetter:

- Hennes oppgave i Aller Media blir todelt - hun får totalansvaret for Dagbladet, noe som både innebærer ansvaret for videreutviklingen av Dagbladets ståsted og redaksjonelle profil, samtidig som hun får ansvar for Dagbladets økonomiske resultater. I tillegg trer hun inn i Aller Medias konsernledelse og blir dermed en vesentlig bidragsyter til Aller Medias virksomhet i Norge og våre mål og strategier knyttet til dette.

- Stolt og ydmyk

Beverfjord sier selv i meldingen at jobben som sjefredaktør i Dagbladet er mediebransjens mest spennende jobb.

- Jeg går stolt og ydmykt til oppgaven. Det skal bli et privilegium å få samarbeide med den dyktige redaksjonen, som har markert seg skarpt på en rekke journalistiske fagområder og som ligger langt fremme digitalt. Dagbladet er, og skal være, en viktig stemme i norsk offentlighet, sier Beverfjord.

- Aller Media er et innovativt og visjonært konsern i sterk utvikling, og jeg gleder meg. Mitt viktigste bidrag blir å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort gjennom å jobbe for å ytterligere styrke Dagbladets journalistiske slagkraft og evne til å sette dagsorden, samt jobbe for at Dagbladet blir det mest fremoverlente digitale nyhetsmedium i Norge, fortsetter hun.

Beverfjord tiltrer etter nærmere avtale.