To uker før kommunevalgkampen innledes innrømmer Siv Jensen at hun ikke lenger kan bruke de samme ordene som før. Frp-lederen sier til VG både hun og andre politikere nå vil endre fremtoningen i debatter.

– Jeg tror vi alle allerede har endret atferd, og vi kommer ikke til å bli de samme igjen. Jeg tror ingen av oss i våre villeste mareritt kunne forestilt oss en slik nedslakting. Det påvirker oss som mennesker, sier Jensen til VG.

På spørsmål om hun angrer på enkeltbegreper hun har brukt, svarer Frp-lederen:

– Ja, det er det sikkert. Men jeg tror ikke jeg skal utsette meg for den heksejakten. Jeg tror jeg først og fremst skal konsentrere meg om å bidra til verdigheten som en nasjon trenger for å komme gjennom denne sorgen, sier Jensen.

Til Aftenposten sier Jensen at hun mener partiet ikke har noe å skamme seg over.

– Vi skal være stolte av den politikken vi har gått til valg på i årevis som er en del av norsk demokrati. Det er mye farligere for hvilket som helst samfunn hvis tanker, meninger, holdninger og synspunkter ties i hjel fremfor å diskuteres.

Samtidig sier Siv Jensen at hun er livredd for å bruke dagligdagse ord og uttrykk, innøvd politisk retorikk som kan forbindes med ubehag etter terrorangrepene.

– Jeg er livredd for «slip of the tongue», sier Frp-lederen.

Frp-leder Siv Jensen passerer blomsterhavet utenfor Oslo domkirke lørdag etter minnekonserten for ofrene etter terrorhandlingene mot Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli. Foto: SCANPIX