12 av de tiltalte ble kjent skyldige i Nokas-saken. Thomas Thendrup ble frikjent.

36 år gamle Thomas Thendrup, som var blant de fire som ble dømt til forvaring i Stavanger tingrett, har hele tiden hevdet at han er uskyldig.

Thendrup var tiltalt for grovt ran med døden til følge og etter paragraf 60a om at ranet er gjennomført som ledd i virksomheten til en organisert gruppe.

To ran

Når de gjelder de øvrige tolv tiltalte, ble alle kjent skyldige i NOKAS-saken da juryens leder Henning Aastvedt leste opp juryens kjennelse i Gulating lagmannsrett fredag.

David Toska (31) ble kjent skyldig på alle punkter i NOKAS-saken. Det samme ble Kjell A. Schumann. Han har i retten erkjent straffskyld for grovt ran med døden til følge.

Erling Havnå (49) ble kjent skyldig både i NOKAS-ranet og ranet av Postens Brevsenter. Metkel Betew (28) ble også kjent skyldig på alle punkter i NOKAS-saken. Han har sagt at han trakk seg en uke før ranet.

Skyldig på alle punkter

Ridvan Halimi (27) ble også kjent skyldig på alle punkter i NOKAS-saken. Han har erkjent straffskyld for grovt ran, men ikke for dødsfølgen eller for 60a.

Også Alf Henrik Christensen (44) er kjent skyldig. Han har selv sagt at han ikke har hatt noe med ranet å gjøre.

Ikmet Kodzadziku (26), som har sagt at han ikke var med på ranet, men var i Stavanger for å levere narkotika, ble også kjent skyldig fredag. Det samme ble Lars-Erik Andersen (30) og Dan Pettersen (31).

Medskyldig

Thomas Oscar Ingebrigtsen (27) ble kjent skyldig for medvirkning til NOKAS-ranet.

Også William Pettersen (58) ble kjent skyldig i medvirkning til NOKAS-ranet, men ble frikjent for 60a.

12 av de tiltalte ble kjent skyldige i Nokas-saken. Thomas Thendrup ble frikjent.
Her er dommen i Nokas saken.