- Jeg skal love en ting: Jeg kommer ikke til å gå stille i dørene, sa Listhaug da hun hun møtte pressen klokken 08.30. Like før kom meldingen om at Listhaug trekker seg som justisminister.

Under pressemøtet fikk Listhaug spørsmål rundt hvorvidt avgangen var frivillig:

- Det er ikke noe jeg ønsker å kommentere. Dette er et valg som er riktig for meg selv, av hensyn til landet og partiet. Og fordi jeg mener ytringsfriheten er så viktig. Ap prøver å kneble en debatt, sa Listhaug.

- Jeg setter ytringsfriheten først, gjentok hun mange ganger under pressekonferansen.

Listhaug ville heller ikke svare på spørsmålet rundt om hun ble tilbudt en annen post i regjeringen før hun selv trakk seg.

Les også: Politisk redaktør Tone Sofie Aglen:Tror ikke et splittet KrF vil felle regjeringen

- Katastrofe med Støre

Jonas Gahr Støre er ikke egnet til å være norsk statsminister, mener Listhaug.

- Målet i valgkampen var å holde Støre vekk fra statsministers kontor, og det er fortsatt målet. Han er ikke egnet til å være statsminister i Norge. Jeg er glad Siv Jensen og resten av partiet støtter meg, men jeg vil ikke at Frp skal miste makt. Derfor går jeg av, sier Listhaug.

Hun gikk også til angrep på KrF:

- Et parti totalt uten ryggrad. Det er et parti uten styring og uten vei videre sa hun.

Tidlig tirsdag morgen skrev hun i et Facebook-innlegg:

- Jeg er glad for at Siv og hele partiet var villig til å legge regjeringsdeltagelsen til side for å støtte meg som justisminister. Men jeg kan ikke tillate at min avgang åpner for at Frp mister makt og gjennomslag, skriver Listhaug i et innlegg som også blir postet på Facebook-sidene hennes.

Hun framholder at hun går av frivillig.

- Det har vært helt opp til meg selv om jeg skulle stå hele veien ut, eller om jeg skulle trekke meg, skriver Listhaug

- Surrealistisk

Den kontroversielle Frp-politikeren beskriver den siste uken som «helt surrealistisk» og en «heksejakt».

- Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent, framholder hun.

- Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges framtid, fortsetter hun.

Les også: KrF har ikke tillit

Vil ikke holde tett

Listhaug sier helt vanlige mennesker den siste uken er blitt stemplet og hengt ut på det groveste, bare fordi de støttet henne og Frp. Samtidig slår hun fast at hun absolutt ikke vil tie stille fra sin nye posisjon som stortingsrepresentant.

- Når jeg nå går av lover jeg å ikke gå stille i dørene på Stortinget. Nå kommer jeg til å konsentrere meg hundre prosent om å fronte Frps politikk sammen med mine gode stortingskolleger, skriver Listhaug på sin Facebook-side.

Les også: «Dette er det mest spesielle jeg har vært med på i mine år på Stortinget»