Tiltalte Dan Pettersen skal ha påvist noe i et skogholt utenfor Stavanger, melder TV 2.

Mandag omkring klokka 16.30 , etter at rettssaken var blitt avbrutt, dro Pettersen sammen med en rekke etterforskere til skogholtet.

Penger eller våpen

Politiet ville ikke si noe om hva som ligger skjult i skogholtet, som er et populært turområde, men TV 2 melder at det skal ligge penger og/eller våpen gravd ned i dette området.

– Som jeg tidligere har sagt, ønsker vi ikke å kommentere de skritt vi tar og de funn som blir gjort, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Omgangssyke først

Etter planen skulle Pettersen starte sin forklaring i retten mandag, men han følte seg så dårlig på slutten av dagen at det hele måtte utsettes til tirsdag.

Sykdom – nærmere bestemt «omgangssyke» ifølge forsvarer Brynjar Meling – var den forklaring som ble gitt i retten for at Dan Pettersen ønsket en utsettelse, og at rettsmøtet i Gulating lagmannsrett ble avsluttet allerede ved 14-tiden.

Verken advokat Brynjar Meling eller politiinspektør Bjørn Andersen ville mandag bekrefte eller avkrefte opplysningen om et nytt politiavhør av Dan Pettersen, dagen før han skal forklare seg i retten.

Var ikke med på ranet

– Vi har aldri lagt skjul på at det foretas ny etterforskning når det er grunnlag for dette, også mens rettssaken pågår. Men vi kan ikke gjøre rede for hvert etterforskningsskritt. Det kan ødelegge hensikten med etterforskningen, sier Bjørn Andersen.

Dan Pettersen skal ikke ha vært med på selve ranslaget, men hadde en rolle som vaktmann i Nedre Dalgate, der ranerne skjulte seg etter ranet.

Dan Pettersen i retten. Foto: SCANPIX