Det melder VG.

Den unge fotballdommeren ble pågrepet og forelagt en omfattende overgrepssiktelse allerede i fjor sommer. Deretter ble han varetektsfengslet en kort periode før han ble løslatt.

Etter dette skal han ha fortsatt med ugjerningene, før han ble pågrepet igjen i høst. Dommeren har siden da sittet i varetekt mens et politidistrikt på Østlandet har etterforsket den omfattende saken i samarbeid med Kripos.

Etter det VG kjenner til, mener politiet fotballdommeren utga seg for å være en ung kvinne på internett, der han skal ha fristet mindreårige gutter med nakenbilder og videoer i bytte mot overgrepsmateriale av seg selv.

Han skal også ha truet til seg mer materiale gjennom å skrive at han ville publisere bilder og videoer av dem på nettet.

Politiet skal ikke ha kjent til omfanget av saken da mannen først ble pågrepet. Antall identifiserte ofre i saken har i løpet av det halvannet året saken har blitt etterforsket, passert 400, ifølge VGs opplysninger. Enkelte av de fornærmede skal være fra Sverige.

– Han samarbeider med politiet og har vært i flere avhør. Han er ekstremt lei seg og går i terapi. Vi opplever at han har kommet svært langt, sier fotballdommerens forsvarer til avisen.