Katrine Kjeldsberg fra Trondheim har engasjert seg i kampanjen og har allerede delt sine egne historier.

– Da jeg først så emneknaggen merket jeg at mange jenter ikke turte å fortelle sin historie, eller at venninner videreformidlet venners historier. Jeg valgte å dele min historie fordi vi trenger noen som står fram med navn, forteller Kjeldsberg.

Hun er ikke overrasket at såpass mange deler sine opplevelser, men er likevel forskrekket over historiene som kommer frem. Selv har hun opplevd å få en knyttneve i ansiktet fordi hun ikke skjønte at en påspandert øl fra en mann betydde det samme som å bli med kjøperen hjem.

– Når menn spanderer øl på jenter, er det mange som forventer at jentene blir med hjem. Det er helt forferdelig. Denne knaggen viktig for å vise at vi jenter står sammen mot seksuell trakassering. Jeg håper menn forstår nå at jenter er ikke fritt vilt for dem, sier hun.

Les også: Hun er ikke interessert i sex – men det tror han

Motreaksjon

Kampanjen er startet av det feministiske tidsskriftet Fett, og skal være en motreaksjon på debatten rundt Cathrin Svanevik Frøyens kronikk i Aftenposten.

– Frøyen skrev om sine opplevelse av seksuell trakassering, men mange lurte på om trakassering egentlig er vanlig for norske kvinner. Derfor er dette en støtteknagg for å vise at mange kvinner opplever å bli seksuelt antastet, forteller Hilde Sofie Pettersen, redaktør i Fett.

Pettersen synes det er rørende at så mange tør å dele sin historie.

– Det er ganske mørkt å lese alle opplevelsene, men det er viktig å få oppmerksomhet rundt hvor utbredt dette er i Norge. Det er en stor utfordring i samfunnet vårt, og jenter opplever det allerede i tidlig alder. Jeg har fått tilbakemelding om at emneknaggen vil være positivt for debatten om seksuell trakassering, sier hun.

Les også: Chelseas kvinnelige lege blir bedt om å kle av seg

Mest utbredt hos kvinner

I strømmen av folk som bruker emneknaggen, stiller noen twitterbrukere spørsmål om hvorfor emneknaggen ikke innlemmer seksuell trakassering mot menn. Pettersen mener det er viktigere for kvinner enn menn å ha en slik knagg.

– Vi kan godt snakke om trakassering mot menn også, men dette er mest utbredt hos kvinner og de fortjener en egen knagg. Vi kan gjerne lage en knagg som handler generelt om seksuell trakassering, men det for vi ta ved en senere anledning, sier Pettersen.

Fremdeles er det mange som legger ut historiene sine under emneknaggen.

– Det er fint å se at knaggen nå lever sitt eget liv.

Engasjert: Katrine Kjeldsberg synes det er trist at seksuell trakassering mot kvinner bagatellisert. Foto: Foto: Privat.