Det understreket politiførstebetjent Øyvind Frøisland fra Nye Kripos overfor retten i formiddag.

Havnå er den eneste på tiltalebenken som i denne hovedforhandlingen må svare for både Nokas-ranet og ranet mot Postens brevsenter i Oslo mandag 27. oktober 2003.

Taus om navn- Tidlig i avhørsprosessen ga Havnå klart inntrykk av at det var snakk om samme oppdragsgiver i begge sakene, opplyste Frøisland.

På dette området endret Havnå kurs senere. I sin forklaring til retten mandag 26. september opplyste Havnå at det var snakk om to oppdragsgivere; David Aleksander Toska (30) i Nokas-saken og en han ikke ville navngi i brevsentersaken.

Den tidligere verdensmesteren i kickboksing har også endret forklaring i forhold til hvorvidt han var i Stavanger ransdagen. Først nektet han for å ha vært i Stavanger.

- Hadde alibi- Senere sa han at han jo hadde vært i Arendal og at han hadde alibi, slik at han jo bare kunne påta seg å ha kjørt bilen han hadde leid til Stavanger. Jeg hadde vanskelig for å forstå logikken i dette, sa Frøisland.

Stavanger Aftenblad kunne dagen etter Havnås forklaring påvise 11 punkter hvor Havnå i retten gikk fra hva han har sagt i politiavhør.

Tiltalt. Erling Havnå er tiltalt for å ha deltatt i dødsranet. Ifølge politiet skal han ha endrer forklaring flere ganger. Foto: SCANPIX