Det mest oppsiktsvekkende var svaret fra Kjell Alrich Schumann. Han sa seg skyldig i ran med døden til følge, mens han i tingretten nektet for å ha vært med på ranet.

David Toska svarte som førstemann ja på at han sa seg skyldig i tiltalen om ran med døden til følge. Han erkjente imidlertid ikke straffskyld etter paragraf 60a om at det skjedde som ledd i virksomheten til en organisert gruppe. Dom etter denne paragrafen gir vesentlig høyere straff.

De andre som tilsto grovt ran, men ikke dødsfølgen, var: Erling Havnå, Lars-Erik Andersen, Ridvan Halimi og Johnny Thendrup.

Metkel Betew, Ikmet Kodzadziku, Alf Henrik Christensen, Dan Pettersen og Thomas Thendrup svarte alle nei på skyldspørsmålet. De står også tiltalt for grovt ran med døden til følge.

William Pettersen og Thomas Oscar Ingebrigtsen, som står tiltalt for medvirkning til grovt ran, men som ikke holdes ansvarlig for drapet på politimannen Arne Sigve Klungland, erklærte også helt eller delvis straffskyld.

Kjell Alrich Schumann prater med medforsvarer Fredrik Schøne Brodwall. Bak til venstre sitter Lars-Erik Andersen og forsvar er Harald Stabell, bak dem står Johnny Thenderum og medforsvarer Christian Fredrik Mathiessen. Bak Schumann står Metkel Negassie Betew. Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD