Søket etter seilflyet og piloten som forsvant torsdag kveld har hittil vært resultatløst. Et Orion-fly fra Andøya ble fredag satt inn i søket, uten å finne noen elektroniske spor. Natt til lørdag satt også frivillige på lytteposter.

- Det var ingen observasjoner i natt. Nå er vi i ferd med å etablere et nytt, stort søk, sier operasjonsleder Per Solberg ved Gudbrandsdal politidistrikt i 8-tiden lørdag.

Han forteller at det foreløpig ser ut til å bli fint vær i leteområdet.

Mange ressurser

Politiet opplyser at Airlift, Norsk Luftambulanse, Røde Kors, Sivilforsvaret, politihelikopter og frivillige deltar i søket etter mannen på lørdag. Ifølge NTB er det totalt sju fly og tre helikoptre med på letingen. Det er Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) som koordinerer søket.

- Vi bruker de ressurser som vi klarer å få på plass, og som er hensiktsmessig, sier Solberg.

Stort leteområde

Det letes over et stort område. Flyet ga sist signaler fra seg da det var 1000 meter over bakken i området ved fjellet Digervarden i Reinheimen nasjonalpark.

Det kan fly rundt fire mil dersom det befant seg på 1000 meter over bakken da det sendte nødsignal. Det vil være avhengig av mot- eller medvind.

Leteområdet er utvidet til fjellområdene nord for Bjorli, som Dovrefjell og Sunndalsfjella. I dette området ligger det også store vann, deriblant Aursjøen.

- Erfaren pilot

Den savnede piloten, en utenlandsk mann i 30-årene, beskrives som en erfaren seilflyger. Han er blant annet medlem i NTNU flyklubb, og deltok på klubbens høsttreff på torsdag.

- Den savnede piloten er medlem i flere av våre klubber, inkludert NTNU flyklubb. Vedkommende har ved flere anledninger deltatt i klubbens arrangement, sa fagsjef Steinar Øksenholt i Norges Luftsportforbund til Adresseavisen fredag.

Det savnede flyet sendte ut nødsignal torsdag kveld. Piloten er medlem av NTNU flyklubb. Foto: Tommy Fossum
En pilot er savnet i Bjorli-området etter å ha sendt ut nødsignal fra et seilfly torsdag kveld. Foto: Google maps