De ansatte i departementet ble informert om dette på et allmøte klokka 15 onsdag, skriver Aftenposten.

Mandag gikk Audun Lysbakken av som barne- og likestillingsminister.

Kristin Halvorsen skal bestyre dette departementet i tillegg til Kunnskapsdepartementet.

Ikke utlyst

Det er avdekket at departementet har tildelt penger til Jenteforsvaret uten at dette har vært utlyst.

Lysbakken har også bekreftet at han var inhabil i tildeling av penger til Reform – ressurssenter for menn, der en nær venn av Lysbakken er prosjektleder.

Etter dette har Lysbakken innrømmet en omfattende praksis med manglende utlysninger av tilskudd gjennom lang tid i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Blaalid konstituert

Harald Nybøen vil fortsatt være tilknyttet BLD. Spesialrådgiver Jon Blaalid konstitueres i stillingen fram til ny departementsråd er tilsatt.

Nybøen fratrer etter eget ønske, heter det i en pressemelding fra departementet.

– Bakgrunnen for min avgjørelse er at departementet står overfor store utfordringer i forbindelse med å utvikle organisasjonen videre. Dette er et arbeid som vil kreve svært mye krefter og noen helt nye grep. Jeg er kommet til at departementet er tjent med at det kommer en ny leder inn som kan ta fatt i disse oppgavene. Jeg har sittet i stillingen som departementsråd i 15 år, og ser det nå naturlig at det kommer et skifte, sier Harald Nybøen.

Halvorsen takker

– Jeg vil gjerne takke departementsråd Harald Nybøen for en stor og viktig innsats som BLDs leder gjennom femten år. Jeg respekterer hans ønske om å fratre sin stilling i den krevende situasjonen departementet står i nå, sier statsråd Kristin Halvorsen i den samme pressemeldingen.

Departementsråden er øverste embetsmann i departementet. Harald Nybøen har sittet i stillingen under disse statsrådene: Valgerd Svarstad Haugland (KrF), Grete Berget (Ap), Karita Bekkemellem (Ap), Laila Dåvøy (KrF), Karita Bekkemellem (Ap) igjen, Anniken Huitfeldt (Ap) og Audun Lysbakken (SV).

De ansatte i departementet ble informert om Nybøens avgjørelse på et allmøte onsdag ettermiddag.