– Vi vet det er flere gjerningspersoner, sier politiadvokat Maria Huseby Fossen til VG.

Hun opplyser også at det etterforskes bredt mot flere miljøer, skriver TV 2.

Tidligere søndag ble et skytevåpen beslaglagt. Videre er det tatt beslag i videomateriale og gjort vitneavhør.

– Det er gjennomført åstedsundersøkelse og vi har tatt beslag i et skytevåpen, sier politiadvokat Gina Salvesen i en uttalelse til pressen kort tid før klokka 12 søndag.

Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i nærheten av Grønland Torg, særlig i tidsrommet mellom klokken 2 og 4 natt til søndag.

Skuddene kom utenfra

Politiet fikk litt etter klokken 3 flere telefoner om skudd i området. Da de ankom stedet, fant de den skadde mannen inne i en kebabrestaurant ved Grønland torg. Han var bevisst da politiet fant ham.

– Mannen ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet og har blitt sendt til sykehus. Han betegnes som alvorlig skadd, fortalte innsatsleder Annika Engebretsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge vitner har skuddene trolig kommet utenfra og inn mot den skadde mannen i 20-årene. Både ansatte og kunder befant seg i restauranten da skuddene ble avfyrt.

Trolig ikke tilfeldig

Politiet mistenker at den skadde mannen ikke er et tilfeldig offer.

– Slik vi ser det, er det mest sannsynlig er en relasjon mellom partene, sa Engebretsen, uten å ville gå inn i detaljer.

– Vi etterforsker bredt og opp mot flere miljøer. Slik politiet vurderer situasjonen er det ikke fare for tredjeperson, het det i en uttalelse fra politiet søndag.