En av de skadde er fraktet til Ullevål, de 14 andre er sendt til legevakten for behandling.

– Ingen er kritisk skadd per nå, men det kan endres. Det er status nå, sier operativ leder André Tiller fra helsevesenet.

– Murpuss falt ned

Brannvesenet opplyser at det var et to til tre centimeter tykt lag med murpuss som falt ned mellom åtte og ti meter.

– Det var et lag med murpuss i taket i forbindelse med heisstativer. Det er omtrent én meter i radius med murpuss som falt ned, sier Øystein Eriksen, fagleder i Oslo brann og redningsetat.

Det var 1.800 personer til stede på konserten med DJ-en Steve Aoki, som var et lukket arrangement for BI-studenter i forbindelse med fadderuken for nye studenter, opplyser politiet. Alle er evakuert, og politiet har sperret av området utenfor.

– Vi sendte mange enheter til stedet med en gang vi fikk melding om hendelsen. Det ble satt i gang umiddelbar evakuering av stedet. Området rundt er sperret av, og brannvesenet har sikret stedet for å unngå nye ras, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

– Dramatisk

Flere av publikummerne opplevde hendelsen som dramatisk.

– Taket falt ned, og så ble det totalt kaos. Brannalarmen gikk med en gang, sier Charlotte Nilsen til NTB. Hun er fadder og siste års student ved BI. Ifølge Nilsen var arrangementet utsolgt.

– Vi skjønte ikke hva som skjedde. Så ser vi at det drysser fra taket. Det begynte med små steiner, og plutselig kom det store biter også. Jeg opplevde det som veldig dramatisk, sier førsteårsstudenten Ashkan (21), som sier han sto tre meter fra der steinbitene falt, til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.28. Krimvakten i Oslo politidistrikt er inne på Sentrum Scene for å finne ut hva som er årsaken til hendelsen.

– Det virker ikke som om årsaken er komplisert, men etterforskningen vil avdekke dette. Dette dreier seg etter all sannsynlighet om konstruksjonen, og det er vanskelig å laste arrangøren for dette, sier Rune Bjørsvik, politiets innsatsleder på stedet.

Deler fra taket på Sentrum Scene falt ned og skadet 15 personer. Foto: Oslo Brann- og Redningsetat
Flere personer ble skadd da deler av taket raste ned på Sentrum Scene, der det var en konsert for BI-studenter søndag. Foto: SCANPIX