Sandnes-mannen Ingebrigtsen, som er tiltalt for medvirkning til ran, fortsatte i dag sin forklaring i Stavanger tingrett. 26-åringen kalte umiddelbart sin tidligere kamerat, Dan Pettersen, for løgner.

Ingebrigtsen begynte med å avvise at han hadde lovet å hjelpe Pettersen med å inndrive et pengekrav høsten 2003, slik Pettersen tidligere har hevdet i retten.

- Sa du at du skulle hjelpe Dan Pettersen med å inndrive dette kravet, ville sorenskriver Helge Bjørnestad vite.

- Nei, det stemmer ikke.

- Når ble du oppmerksom på problemstillingen med dette kravet?

- Husker ikke, men det var noe senere, kanskje i julen, sa Ingebrigtsen, som videre fortalte at Pettersen hevdet at han var blitt lurt etter å ha kjøpt et utested i Sandnes med stor gjeld.

- Han (Pettersen, red. anm.) sa det var masse gjeld i firmaet.

- Hvorfor nevner han dette til deg, tror du?

- Vet ikke, men han sa skulle ha advokat.

- Men skulle du hjelpe Pettersen, slik han tidligere har hevdet?

- Nei, svarte Ingebritgsen kontant - for deretter å avvise at han noen gang har vært pengeinnkrever for noen som helst.

Dommeren ville deretter vite mer om noe annet Dan Pettersen har hevdet, nemlig at han trodde David Toska, som leide bolig av ham, skulle være med på å kreve inn pengene, rundt 500.000 kroner.

- Jeg synes det er rart. Hvis jeg skulle hatt noen til å kreve inn penger for meg, ville jeg ikke hatt innkreveren boende hjemme hos meg, sa Thomas Ingebrigtsen i retten i formiddag. Han ble kjent med medtiltalte Pettersen for flere år siden, da begge jobbet på et utested i Sandnes.

- Så David Toska visste ikke noe om dette kravet i det hele tatt?

- Nei, sa Ingebrigtsen klart og tydelig fra vitneboksen før han enda en gang hevdet at Dan Pettersen har løyet i retten. Ingebrigtsen hevder at han aldri har fått nøkkel til boligen Toska leide av Pettersen, for deretter å gi den videre til Toska. Pettersen har tidligere sagt at Ingebrigtsen fikk denne nøkkelen.

Thomas Ingebrigtsen avviste også at han ved flere anledninger ga beskjed Dan Pettersen om å holde seg vekk fra Nedre Dalgate de gangene Toska var der. Pettersen har tidligere hevdet også dette.

- Nei, dette stemmer ikke i det hele tatt.

- Var det andre enn deg som gjorde dette da, ville sorenskriveren vite.

- Ja, det stemmer.

- Var det leietageren, Toska, som gjorde dette?

- Det vet jeg ikke noe om.

- Men hvorfor mener Pettersen at det var du som gjorde dette, tror du?

- Nei, han mener jo så mye rart.

Thomas Ingebrigtsen har tidligere vedgått at det var han som skaffet David Toska leilighet i Dan Pettersens hus. Han har også innrømmet at han og Pettersen tok opp ransutsyr fra bager som sto lagret i leiligheten. Dette skjedde i fjor vinter.