Fra en småbåt kunne Adresseavisen sent i går kveld observere at det ble jobbet intenst i «Crusaders» hekk, i området der ror og propellaksling går inn i skroget. Gnister fra skjærebrenner eller sveiseapparat falt ned og høye bankelyder kunne høres.Verken politi eller påtalemyndighet ville i går si noe om hvor i båten kokainen ble funnet, og de bevæpnede politivaktene om bord i båten sørget for å stanse arbeidet da Adresseavisen kom nære. Samtidig bekreftet flere kilder overfor avisen at det var i hekkpartiet tollere og politi onsdag oppdaget gigantpartiet.

Samme område

I 2002 beslagla tollere fire kilo kokain og 35 kilo cannabis om bord i søsterskipet «Leader», også den gang mens skipet lå til kai i Mosjøen. Heller ikke da ville politiet opplyse hvor narkotikaen ble funnet. Men Adresseavisen kjenner til at smuglerpartiet den gang lå gjemt i nøyaktig samme område som onsdagens funn. Dermed har tollvesenet sannsynligvis vært spesielt oppmerksomme på dette gjemmestedet.

Må ikke om bord

Hekkområdet har flere hulrom som egner seg til å skjule narkotika eller annet smuglergods. Når båten ligger til kai er det mulig å skaffe seg adgang til disse hulrommene uten å gå om bord i båten. Isteden kan dykkere ta seg inn via luker ved roret. Slik kan smuglergods både plasseres og hentes uten at mannskapet vet noe som helst.

Her, i «Crusaders» hekkparti, ble det i går kveld jobbet intenst. Politivaktene stanset arbeidet og ba Adresseavisen forlate stedet da vi kom nære. Foto: RUNE PETTER NESS