NOKAS-tiltalte Dan Pettersen (30) hadde store summer mellom hendene etter dødsranet i Stavanger. I retten i dag grilles han om hvorfor han ikke sa noe til politiet.

I slutten av april i fjor fikk Pettersen 225 000 kroner fra 26-åringen, som angivelig var utestående gjeld fra en tredjeperson.

På samme tid fikk Pettersen 300 000 i kontanter da 26-åringen kjøpte seg inn i utestedet Tørst i Sandnes.

Aktor Arild Dommersnes grillet Pettersen om pengestrømmen.

Betalte kontantMesteparten av pengene som ble stjålet fra Nokas, var i 200-lapper. Pettersen nekter for å deltatt i ranet, men har forklart at han leide ut huset sitt til David Toska, og at det ble oppbevart våpen der.

I tiden etter ranet hadde 30-åringen et meget høyt pengeforbruk. Han betalte til dels meget store beløp kontant.

Kjøpte hundHan betalte 200 000 i boliglån hos sparebanken Hedmark. Pengene ble innbetalt i to omganger, til to forskjellige bankfunksjonærer.

Han reiste til Stord og kjøpte en Volkswagen Golf for 120 000 kroner, og svidde av 60 000 kroner på en båt.

Han brukte over 60 000 kroner på husleie til huset sitt i Stavanger og utestedet Tørst i Sandnes, og spanderte minst 40 000 kroner på oppussing.

Han kjøpte seg en hund for 7000 kroner.

Bodde på PlazaI tillegg dro Pettersen på en rekke ferieturer. Han bodde på Grand Hotel og Plaza i Oslo. I juni dro han og noen kamerater til London og kjøpte utstyr til utestedet for 20.000 kroner. Samme måned dro han til Hellas, og senere til Bahamas.

Pettersen innrømmet i retten i dag at han trodde deler av pengene kunne stamme fra Nokas-ranet, men at han slo seg til ro med at det var oppgjør for utestående gjeld.

Ranstiltalte Dan Pettersen fortsetter sin forklaring i dag. Foto: SCANPIX