Det kan gå mot en langvarig lærerstreik etter at partene ikke lyktes med å bli enige til tross for det som blir beskrevet som intens innsats gjennom helgen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) måtte passere streikende lærere på vei til semesteråpningen ved Universitetet i Stavanger i forrige uke. Når statsråden på ny gjester oljebyen i forbindelse med den 21. Offshore Northern Seas (ONS), håper lærerne å være like synlige.

- Vi vil vise kunnskapsministeren, statsministeren og kanskje dronningen at vi er på banen og håper at det vil legge press på situasjonen, sier fylkesleder Gunn Reidun Tednes-Aaserød i Utdanningsforbundet Rogaland til Aftenbladet.no.

Foreldre må være hjemme

Over 7800 lærere er i streik, og det hittil siste forsøket fra lærerorganisasjonene og KS om å komme til enighet, mislyktes søndag kveld.

- Flere tusen foreldre og elever er nå rammet, og også yngre barn blir i større grad omfattet av streiken nå. Det fører til at foreldrene må være hjemme. Det er også slik at for mange blir dette andre uken uten undervisning, og det er ikke slik at vi har overflod av undervisningstimer i norsk skole. Det er her alvorligheten ligger, sa Røe Isaksen til NTB da nok et brudd var et faktum.

Isaksen holder foredrag

1100 lærere er tatt ut i streik i Rogaland når konflikten nå går inn i sin niende uke.

- Jeg regner med et oppmøte på mellom 500 og 700 personer, sier Tednes-Aaserød om den varslede aksjonen ved ONS.

Foruten kunnskapsministeren og dronning Sonja er statsminister Erna Solberg (H) blant dem som deltar på messa i Stavanger.

Mens dronningen står for den offisielle åpningen, skal Røe Isaksen på formiddagen holde et foredrag med tittelen «Teachers – our most valuable resource».

Fastlåst konflikt

Lærernes organisasjoner og arbeidsgiverne KS trengte bare en halv time på å finne ut at de ikke hadde noe å snakke om da de møttes på Kommunenes Hus i Oslo søndag kveld.

- Den store bøygen er kravet om mer pålagt tilstedeværelse, sa Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied til NTB.

- Vi har gått videre og ned på kravet og foreslått mange andre tiltak. Men jo mer vi kommer lærerne i møte, desto mer rygger de, sa forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes.

Opptrapping

Lied sier at Utdanningsforbundet i øyeblikket ikke har gitt noen signaler om ytterligere opptrapping av streiken, ettersom helgen gikk med til forsøket på å finne en løsning.

- Nå må vi vurdere strategien framover. Vi har flere ulike opptrappingsplaner, sa Lied søndag.

Neste opptrapping i streiken skjer allerede mandag, når Musikernes fellesorganisasjon tar 41 lærere ved kulturskoler, ungdomsskoler og videregående skoler ut i streik i tillegg til de seks som allerede har lagt ned arbeidet