Det var i en artikkel i Aftenposten lørdag at den angivelige krangelen mellom Apple og forhandleren Eplehuset ble omtalt.

Eplehuset er en såkalt Apple Premium Reseller i Norge, hvilket kommer med både fordeler og forpliktelser. En av fordelene er bedre tilgang på produkter etter nylanseringer, men Apple stiller også krav til hvordan produktene kan selges, ifølge Aftenposten.

– Kjent for Apple

– Eplehuset oppfyller alle kravene, og har ingen uoverenstemmelser med Apple. Vi har løpende distribusjon av varer til våre butikker i både Norge og Danmark, skriver Bjørnar Reitan i en e-post til Adresseavisen.

Han ønsker ikke å utdype dette over telefon. I fjor etablerte Eplehuset den nye kjeden Wyfee, som satset på salg av nettbrett og telefoner fra Samsung, Asus og andre. Ifølge Aftenposten skal Apple har reagert på dette. Feil, svarer Reitan.

– Etableringen av Wyfee var kjent for Apple på forhånd. Apple hadde ingen tro på konseptet, men heller ingen reservasjoner mot satsingen, skriver han.

Avvikler Wyfee

Likevel blir nå Wyfee-kjedens butikker i Oslo, på Strømmen og ved Sirkus Shopping i Trondheim avviklet. Årsaken er at kjeden taper penger, og ikke en påstått konflikt med Apple, ifølge daglig leder.

– Både markedet og marginene for salg av Samsung og Asus sine produkter har vært svært dårlig det siste året. Wyfee har ikke klart å nå sine salgsmål i noen av månedene kjeden har vært i drift, skriver han.

Han fremholder at eierne av Eplehuset, som omsatte for nær én milliard kroner i fjor, vil satse utelukkende på salg av Apple-produkter i fremtiden.