- Det kan du sitere meg på, sa en svært opprørt Kjensli til VG Nett rett etter at NRK Brennpunkts dokumentar var vist.

Verdalingen Christer Tromsdal mener livet hans står i fare etter at NRK sendte Brennpunkt-dokumentaren onsdag kveld.

I NRK Brennpunkt onsdag kveld ble trønderen og den omstridte finansmannen Tromsdal fremstilt som en politiagent i NOKAS-saken.- Jeg er blitt et offer som risikerer livet, mens NRK-sjef Bernander bare risikerer straff i etterkant av programmet, sier Christer Tromsdal på vei til et hemmelig oppholdssted, ifølge NTB.

Hevder han bløffet

Til Dagbladet hevder Tromsdal at han bløffet for politiet for å kjøpe seg fri fra en Økokrim-sak. Tromsdal påstår pengene ikke stammet fra NOKAS-ranet.

I frykt for sitt eget liv, ville Tromsdal stoppe Brennpunkt-programmet om NOKAS-saken og Namsretten fastslo at programmet ikke skulle sendes. NRK opptrådte likevel med sivil ulydighet sendte dokumentaren onsdag kveld.Det mye omtalte Brennpunkt-programmet "Jakten på NOKAS-pengene" , som ble sendt onsdag kveld, viser at Brennpunkt-redaksjonen har fulgt saken i over ett år, skriver Aftenposten.I NRK-programmet kom det frem at Tromsdal ble brukt av politiet som agent inn mot det kriminelle miljøet. Dette i politiets jakt på ransutbyttet fra NOKAS-ranet.

Ble beskutt

Den utflyttede verdalingen skulle hjelpe ranerne med å hvitvaske pengene. I stedet gikk han til politiet. Målet var å lure ranerne.- De ville få en større sum penger ut av landet, sa han i programmet.Han sa til en representanter for NOKAS-miljøet at han ville opprette en konto i Lichtenstein, hvor pengene kunne plasseres. Brennpunkt-redaksjonen fulgte mennene til fyrstedømmet, og filmet dem med skjult kamera.Han ble også skutt på av en torpedo mens han opererte for politiet, kom det fram i programmet. Torpedoen var sentral i kontakten mellom Tronsdal og ranerne.Christer Tromsdal fra Verdal er en omstridt finansmann. I februar 2004 ble han blant annet dømt for underslag i Aker Brygge Invest (ABI) og for å ha spredt villedende opplysninger for å påvirke prisen på aksjer i barberhøvelselskapet Ruud og Rye. Mange småsparere i Trøndelag tapte millionbeløp.Senere i 2004 ble han også skutt i kneet, samme uke som han skulle møte i retten tiltalt for åha truet flere vitner i svindelsaken mot ham i januar/februar.Han skulle egentlig vitne i båtsertifikatsaken mot Kjell Inge Røkke i vår, men aktoratet ville likevel ikke la ham vitne.LES MER OM CHRISTER TROMSDAL I TORSDAGENS UTGAVE AV ADRESSEAVISEN.