I et 1500 siders dokument som er undertegnet av et kallenavn som man mistenker står for Anders Behring Breivik går forfatteren i detalj rundt hvordan man skal planlegge og gjennomføre terroristangrep.

Manifestet er skrevet på engelsk, og består av tekster skrevet av både Behring Breivik og andre personer.

På slutten av dokumentet har den siktede skrevet en slags dagbok hvor han forteller inngående om hvilke forberedelser han måtte gjøre før terrordagen. Her er det svært mange detaljer rundt produksjonen av bomben, forberedelsene og hva man bør tenke gjennom.

Siste oppføring skal være skrevet fredag 22. juli klokka 12.51.

- Jeg regner med at dette vil være mitt siste innlegg, sier han.

- Skaff deg politiuniform

Blant annet nevner han hvordan man før en aksjon må skaffe seg en politiuniform og troverdig identifiseringspapirer som vil gi deg mulighet til å reise med våpen uten å vekke mistanke. En operasjon mot hovedkategori B-forrædere bør gjennomføres innen et geografisk område og du bør reise med bil eller motorsykkel.

Bodde rett ved Rena leir

Mange av opplysningene stemmer overens med det man foreløpig vet om Behring Breivik.

«Man bør leie en isolert gård som har innendørs lagringsmuligheter. Man man tilegne seg et minimum av jordbrukskunnskap for å klare seg gjennom rutinesjekker utført av jordbruksetater. Du må lære å tenke, kle deg og opptre som en bonde og bli trygg på landbruk».

Siktede skal ha bodd på en gård i Hedmark som han skrev leiekontrakt for i april i år.

I dagboken i manualen skriver han at han synes det er ganske ironisk at han bodde like ved Rena Leir, som huser Norges største militærtreningsfasiliteter. Han forteller at Forsvaret har gitt nabovarsel om en stor øvelse for å forberede seg på terroraksjoner fra al-Qaida og Taliban.

- Jeg kunne spart meg mye trøbbel hvis jeg ba naboen om å få låne sukker og 3 kg C4-eksplosiver, skriver han i en av dagbokoppføringene.

Trekker frem SKUP som mål

I dokumentet legger Behring Breivik frem journalistkonferansen SKUP som eksempel på mål for en terroraksjon.

Han skriver blant annet: «Disse samlingene regnes som DE MEST attraktive målene for sjokkangrep i stor skala på grunn av mengden og kvaliteten av kategori B-forrædere.»

Behring Breivik noterer seg videre at konferansen varer i to dager og vanligvis holdes ved et hotell eller konferansesenter med lav sikkerhet, og at det derfor er «det perfekte mål».

Falske mål

I kapittelet "Planning the operation" skriver Behring Breivik blant annet om å skjule sitt virkelige mål ved å bruke falske mål underveis.

Et av eksemplene er blant annet å detonere en bilbombe som trekker oppmerksomhet bort fra hovedmålet. «Du peker mot vest, når målet ditt egentlig er i øst. Først når alle har skjønt det, har du allerede nådd målet ditt» skriver han.

Anders Behring Breivik har laget et eget manifest på nesten 1500 sider, kalt «A European Decleration of Indepependence». Har kommer han blant annet med oppskrifter på bomber, samt bilder av seg selv i forskjellige terrorkostymer. Foto: Ukjent (montasje)