En slitsom dag med tøffe spørsmål. Slik forklarer David Toskas forsvarer Øystein Storrvik at hans klient onsdag måtte be om en pause under aktors utspørring.

– Kan jeg ta en pause, for jeg er skikkelig uvel, sa Toska midt i utspørringen i NOKAS-skaken onsdag ettermiddag, og forlot brått vitneboksen.

Etter et kvarter var han tilbake, og utspørringen fortsatte.

– Det var tredje dag med spørsmål, og tøffe temaer ble tatt opp, så det var nok en reaksjon på det, antar jeg, sier Storrvik.

Toska måtte onsdag blant annet svare på mange spørsmål rundt drapet på politimannen Arne Sigve Klungland. Ingen av de andre tiltalte har villet navngi Klunglands drapsmann. Det ville heller ikke Toska.

– Han har stått helt fast på at han ikke vil fortelle hvem som har deltatt i ranet, og som en konsekvens av det kan han heller ikke si hvem som har skutt. Det må man bare respektere, sier Storrvik.

Han sier at det er en belastning for Toska å sitte med informasjonen om hvem som skjøt.

– Det er klart det er en voldsom belastning å sitte å holde dette tilbake når han føler sterkt at det er personer i retten som gjerne vil ha svar på spørsmålene, sier forsvareren.

- Kan jeg ta en pause, jeg føler meg skikkelig uvel, utbrøt Toska i retten i dag. Foto: SCANPIX