Den mye omtalte og omstridte podkasten til Sophie Steen Isachsen og Fetisha Williams var første sak ut i Kringkastingsrådet.

De fleste klagene er reaksjoner på at NRK har valgt å knytte seg til Isachsen, bedre kjent som Sophie Elise, som profil. NRK påpekte at det bør være plass til alle typer profiler hos dem, også influensere.

– Det å lage innhold er en stor og viktig del av det sammensatte oppdraget til NRK. Det å tøye grensene er også en del av det vi mener er vårt oppdrag, sier underholdningsredaktør Christina Rezk Resar under møtet.

Rådsmedlem Trude Drevland fremhever episoden som handlet om misbruk som både informativ og nyttig. Hun stiller seg imidlertid spørrende til om det å fremme abort og ytterst seksualiserende debatter er det som er ønskelig for å motivere unge lyttere til NRK.

Kringkastingsrådets leder Snorre Valen sier at debatten viser at det stilles ulike forventninger til unge menn og unge kvinner i offentligheten. Medieforsker Vilde Schanke Sundet mente at kritikken mot programmet bar preg av at det er veldig lett å være kritisk til Sophie Elise