Det 56 år gamle vitnet er dømt for heleri av 2,1 millioner kroner som stammer fra Nokas-ranet.

I sin forklaring for retten hevder han at Betew kom hjem til han ved tre anledninger i dagene etter ranet. Ifølge vitnet virket Betew mer og mer sliten, og ved det andre møtet begynnte han å snakke.

- Han var tydelig stressa og hadde behov for å prate. Jeg var bekymret for han, jeg hadde aldri sett han sånn før. Han fortalte om alt som hadde gått galt under ranet.

Navnga flereI dette møte skal Betew ha forklart at planen var at broren til Magne Havnå (Erling Havnå red. anm.) skulle slå seg gjennom vinduet inn til Nokas. Også en mann kalt Josuf ble nevnt i dette møtet. Svensken Josuf Hani er fortsatt etterlyst av politiet for Nokas-ranet.

Ved det siste møtet skal Betew ha sagt at han var på vei ut av landet.

- Jeg sa at det aldri ville gå, han ville ikke komme over en eneste grenseovergang. Jeg sier det beste han kan gjøre er å melde seg. Så spør jeg hva de andre har gjort. Da svarer han at David og Ridvan har reist allerede. Jeg fikk inntrykk av at han var aleine igjen, at hele miljøet hadde flydd for alle vinder.

Blålilla og hovent- Ble det sagt noe om andre som deltok?spør aktor.

- Nei.

- Det var jo en som ble skutt?

- Ja, han fortalte at det skjedde når de skulle stikke

- Sa han noe om hvor Betew var?

- Jeg vet ikke om han var inn eller ute, men jeg mener at han stod i nærheten av han som ble skutt når det skjedde. Han fortalte at det ikke blødde, men at benet var blitt helt blålilla og hovent. Han sa det så helt jævlig ut, men at det ikke var noen fare fordi denne personen (Johnny Thendrup red anm.) ikke hadde noe rulleblad fra før så politiet hadde ikke noe DNA på han.

Erstattet drept mann- Sa Betew noe om hvorfor denne personen (Johnny Thendrup red. anm.) var med på ranet?

- Betew sa at mannen som ble skutt og drept på Majorstuen egentlig skulle ha vært med på ranet, og at han måtte erstattes da han ble drept. Valget falt på mannen (Johnny Thendrup) som senere ble skutt.

En av David Toskas aller beste venner, William Ellingsen, ble skutt og drept på en fest på Frogner 7.februar 2004. David Toska innrømmet i retten at ranslaget bar hvite sørgebånd under ranet til minne om Ellingsen.

Senere forklarte 56-åringen om hvordan han fikk beskjed om å oppbevare penger fra Nokas-ranet.

- En mann kom på døren med en sekk og sa den var fra Betew. Jeg åpnet den og fant penger og en seddel der det stod Sandnes og en dato. Jeg skjønte med en gang at pengene stammet fra Nokas.

Betew på trådenSenere tok Betew kontakt med 56-åringen på telefon.

- Jeg sa; Er du spenna gæern hva skal jeg med denne dritten her? Da fikk jeg bare beskjed om å kjøpe en safe og så sa han at han ikke hadde tid til å snakke med meg mer.

En tid senere fant politiet pengene da de ransaket leiligheten i forbindelse med en annen sak.

Navngitt. Vitnet sa i dag at ranstiltalte Metkel N. Betew kom hjem til ham ved flere anledninger. Foto: SCANPIX