I etterkant av dødsulykken var verken ulykkessjåfør eller bilen å finne.

– Bilen som har kjørt på kvinnen, er ikke på stedet. Politiet jakter på sjåføren, og vi oppfordrer sjåføren til å melde seg, opplyste politiet i Oslo til NTB like etter ulykken.

I veibanen ble det funnet et bilskilt med et registreringsnummer, og etter en tid fikk politiet telefonisk kontakt med en kvinne.

– Funn på stedet gjorde at vi fikk sporet opp den antatte bilføreren. Nå prøver vi å avklare om hun visste at hun kjørte på noen, eller om det var en misforståelse, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB like etter klokka 7.

«Søppelsekk»

Ulykkesbilen blir hentet inn for tekniske undersøkelser, mens kvinnen skal avhøres mer inngående senere. I samtaler med politiet har hun erkjent at hun hadde truffet noe med bilen da hun var på vei til jobb fredag morgen.

– Den første forklaringen var at hun hadde kjørt på noe som tilsvarte en søppelsekk, og at hun da valgte å ikke stoppe, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser at kvinnen er siktet for å uaktsomt å ha kjørt på en fotgjenger, hvor påkjørselen fikk fatale følger. Samtidig etterforsker politiet om føreren har brutt loven ved å forlate stedet.

– Det er varslingsplikt om en kjører på noe i veibanen, og en bilfører har plikt til å stoppe, sier operasjonslederen til NTB.

Kvinnen ble tatt inn for blodprøve etter at politiet fikk kontakt med henne.

Erklært død på stedet

Politiet rykket i første omgang ikke ut til en ulykke, men til meldinger om at en person gikk på E6 ved Helsfyr. Klokka 5.52 kom det inn nye meldinger om at én person var blitt påkjørt og lå i veibanen.

– Før politiet kom fram, kom det en rekke meldinger om at en person var blitt påkjørt. Politiet og redningsmannskaper var raskt på stedet, før det ble registrert at en fotgjenger var omkommet, sier Jøkling.

Helsepersonell erklærte en person død på stedet klokka 6.07, fikk NTB opplyst. Senere opplyste politiet at det var en ung kvinne som døde.

– Hun er ikke formelt identifisert, men det er muligens en kvinne i 20-åra. Vi har indikasjoner på hvem det er, sier operasjonslederen.

Uklart

Det er uklart hva den unge kvinnen gjorde på E6 fredag morgen. Politiet jobber med å kartlegge hele hendelsesforløpet.

Ulykken skjedde i den nordgående trafikken, noe som gjorde at de trafikale problemene ikke ble veldig store.

Ett kjørefelt var stengt i rundt 40 minutter etter ulykken, men klokka 6.35 var veien ryddet.