- Det går bra med oss, men det ble veldig kaldt. Vi hadde ikke med telt eller sovepose, sier to av kvinnene som ble reddet ned fra fjellet til adressa.no.

40-åringene fra Oslo og en annen 40-åring fra Vestfold la torsdag morgen ut på en lengre tur i Snøhetta-området.

Da de ikke dukket opp på hytta Snøheim om kvelden, slo bestyrer Kjell Hjellødegård alarm og en større redningsaksjon ble iverksatt.

- Brukte lang tid

Politiet, Røde Kors, alpin redningsgruppe og Sea King søkte etter dem, og klokken 14 fredag ble de fraktet ned av helikopteret.

Bestyrer Kjell Hjellødegård sier til adressa.no at han advarte kvinnene mot å legge ut på turen.

- Det er tildels vanskelig klatring i området. I tillegg er det ekstreme forhold der akkurat nå, med all snøen og isen, sier han.

- Vi følte oss trygge på turen. Vi valgte å bruke lang tid, og det var derfor mørket innhentet oss. Det var på grunn av mørket at vi ikke kom oss ned, sier en av kvinnene.

Turgåerne, som har klatreerfaring, opplevde ikke turen særlig dramatisk, og ble litt satt ut da de så alt som var satt i sving.

- Klatret selv opp

- Nå skal vi dusje og få på oss rene og varme klær, sier kvinnene, som var ved godt mot da de møtte på mannskapene fra redningsgruppa.

- Redningsaksjonen gikk fint. Da vi møtte kvinnene i fjellet var de i relativt godt mot etter en veldig kald natt, sier Tor Olav Naalsund.

Han er med i Nord-Gudbrandsdal alpine redningsgruppe, avdeling Oppdal, og hjalp kvinnene da de ble funnet i det bratte terrenget.

- Vi gjorde som vi tenkte: Klatret ned til turgåerne og var tau- og veivalgshjelp for dem. Kvinnene klatret selv opp fjellsiden, slik at de kunne hentes av Sea King, sier han.