Moren til jenta er siktet for grov omsorgssvikt. Det var moren selv som ringte nødnummeret på nyttårsaften. Da personell fra luftambulansen kom til stedet, fant de jenta død, og de varslet straks politiet.

Etter det VG får opplyst reagerte de på at den 13 år gamle jenta var svært tynn. Bekjente av jenta forteller til avisa at hun har slitt med spiseforstyrrelser i lengre tid. Moren skal ha opplyst til bekjente at spiseforstyrrelsene førte til at datteren i fjor ble innlagt på sykehus.

Obduksjonsrapport mandag

Politiet mener at de begynner å danne seg et bilde av hva som skjedde, men ønsker ikke å si noe om dødsårsak. Moren og datteren skal ha vært alene da dødsfallet skjedde.

– Vi har jobbet ut fra en teori, men vil vente med å kommentere ytterligere til vi får svar fra den foreløpige obduksjonsrapporten. Den kommer mandag, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt.

Politiadvokaten bekrefter overfor NTB at barnevernet i lengre tid hadde vært involvert. I slutten av november ble politiet bedt om å sjekke boforhold på en adresse, og dette var samme sted som 13-åringen senere ble funnet død.

– Ønsket en ny start

En nær bekjent av den siktede moren sier at familien har strevd med å komme seg på beina, samt at det var praktiske grunner på bostedet i Lommedalen som gjorde at de reiste til familiehytta i Valdres i høst.

– De hadde tenkt å flytte ut av kommunen uansett, for at hun skulle få en ny start, sier en bekjent av moren til Dagbladet.

Rektor Gretha Storevik ved Mølladammen skole i Bærum, skolen der jenta var elev, mente også at det var viktig å få starte med «blanke ark» da jenta flyttet til Valdres. I overføringsmøtet med den nye skolen ble det heller ikke nevnt noe om eventuelle problemer.

– Det snakket vi ikke om. Hun hadde vært så kort tid, og det var viktig at de kunne begynne med blanke ark. Og om noe skulle vært sagt, er det ikke noe jeg kan snakke med deg om nå, sier Storevik til avisa.