I en over tolv minutter lang Youtube-video vises det som tilsynelatende er terrorsiktede Anders Behring Breiviks manifest før de grufulle handlingene i Oslo og på Utøya fant sted fredag 22. juli.

Videoen viser en rekke stillbilder av såkalte tempelriddere, samt utdrag fra det som tilsynelatende viser Breiviks eget manuskript om «kampen mot islamistisk kolonisering og marxisme».

Tre bilder av siktede

Mot slutten av videoen vises tre stillbilder av Breivik - i det siste iført en våtdrakt og med et automatgevær rettet rett forbi kameraet.

Det er ikke bekreftet at videoen er lastet opp av Breivik, men brukernavnet, BerwickAndrew, hevdes på Twitter å være en anglifisering av hans norske navn. Det spekuleres også på mikrobloggtjenesten om videoen er 32-åringens manifest før tragedien fant sted.

32-åringen skal også ha publisert et 1500 sider langt manuskript, kalt «A European Declaration of Independence», signert Andrew Berwick, hvor han blant annet beskriver hvordan man kan planlegge og utføre terrorangrep uten å bli oppdaget av etterretningstjenesten.

Fire kapitler

Videoen er delt inn i fire kapitler: 1. Framveksten av kulturmarxismen, 2. Islamistisk kolonisering, 3. Håp og 4. Ny begynnelse. 2083 i tittelen på manifestet henspiller på året for den «nye begynnelsen», året da den europeiske identitet igjen kan reise seg.

Kilder i politiet bekrefter overfor TV 2 at Breivik har vedgått å ha publisert materialet på internett.

Manifestet skal en stund før bombeeksplosjonen i Oslo og massakren på Utøya ha blitt sendt til finske politikere, blant annet en i partiet Sannfinländerna.

– Jeg aner ikke hvorfor jeg fikk tilsendt dette, sier Terhi Kiemunki i det høyrepopulistiske partiet.

Boka avsluttes med serie bilder av Anders Behring Breivik.

Videoen er over 12 minutter lang, og viser tilsynelatende Anders Behring Breiviks manifest før terrorangrepene. Foto: Skjermdump/Youtube